Oktoberfest
Igår blev det långpanna på jobbet, 14 timmar betade jag av. Men det var de värt då alla gäster var trevliga och tacksamma. Jag gav adressen till min blogg till två damer som gillade vårat knäckebröd. Jag hoppas att ni hittar hit och prövar att göra det hemma. Lycka till :)

Har någon önskemål på vad ni vill ha för recept, eller tips på någon ingrediens för att piffa upp vardags maten, släng in en kommentar så ska jag hjälpa er så gott jag kan :)
Jag har varit i Turkiet 1 vecka nu på ett all inclusive hotell i Alanya. Och som dom säger och som man läst så har många blivit matförgiftade och magsjuka av olika anledningar. Och gissa vad, jag åkte på en släng av matförgiftning av hotellets mat. Och servicen var otroligt dålig, jag kan inte rekommendera Grand Kaptan.
Att ha bufféer framme i värmen är bakteriernas lycka, dom frodas och sprids. För att inte tala om alla 400 andra gäster som var där och pillade i maten med händer, nyser, luktar mm.
Ska man återupphetta något så ska det nå över 70 grader, och ha haft en nerkylnings process på ca 4 timmar från tillagningsgrad till 4-8 g och ställas i kylskåp.
Kall mat som står framme får inte nå en grad över 8. Röror som innehåller mejerier ska man vara försiktig med, ta gärna på fat och mindre och flera fat som byts ut ofta. Då blir svinnet mindre och man kan vara säker på att ingen blir dålig.
Frågor på det :)?
Bjuder på lite bilder.
Hoppas alla har det bra och låt hösten inspirera färgerna i maten. Rotfrukter är toppen att använda nu.
Rosta gärna
1 rotselleri
5 palsternackor
3 lila morötter
3 gula morötter
Delade i bitar på ca 2x2 cm
På en ugnsform, ringla över honung och salt, blanda runt så alla får en del av smaken
I ugnen på 170 g tills dom får en krispig yta och är mjuka i mitten. Tar normalt ca 30-40 min, beroende på vilken ugn nu har.
Ha en fin dag
Karolina 

