karolinasmatbak.blogg.se

Visst är de härligt att laga mat åt andra. Innan så levde jag på snabb makaroner med ketchup & gorbys piroger. Och jag ska inte ljuga, jag älskar snabbmat fortfarande. Men på senaste tiden så har mitt intresse för matlagning och bakning kommit ikapp. Jag är fortfarande på inlärnings stadiet :) så här kommer vi läsa om både misslyckade gånger, och de gånger som de går bra :) Kan jag, så kan du!!!

Allting måste inte vara så, bara för att det står skrivet i ett recept

Publicerad 2012-10-01 17:35:47 i

Konsten att göra schnitzel, är ingen konst.

Om du söker på schnitzel via Wikipedia så kommer denna text upp

Schnitzel, (tjeckiska "řízek", polska "sznycel") är en typisk centraleuropeisk maträtt. Den består av en mörad skiva kött, oftast skinka, men också kalvkött (s.k. Wienerschnitzel), kyckling eller kalkon. Köttet är panerat i ströbröd och stekt eller friterat, i vanligtvis ister eller olja. Det finns också ett flertal varianter med olika fyllningar, till exempel skinka, ost, bacon, ädelost eller korv.


Som sagt, du kan inte göra fel för det finns så många varianter.!!

Igår va jag ju på Coop, och dom har ett toppen erbjudande på fläskkarré för 39kr/kg. Så min bit på ca 800 g blev 34 kr. Jag skar ut två fina bitar som jag bankade ut, faktiskt med baksidan på min kniv, då jag inte har en kötthammare.! Sen tog jag osten jag hade hemma i kylskåpet och en skiva skinka. Inga konstigheter, detta har man oftast hemma till frukostmackan.

Sen viker du ihop och bankar ihop kanterna så gott det går

Sedan panerade jag på samma sätt som jag panerade fisken. Mjöl, ägg & ströbröd.

Gav det en fin stekyta och la in köttet i en teflonpanna i ugnen ca 150 g tills köttet blir genomstekt.

Fördelen med att ha köttet i ugnen gör att det blir saftigare än om man steker klart i pannan.

Så strunta i om köttet inte är helt, eller om det är massa fett i. Det gör det bara godare. Pröva vetja :)


(Bilden är lånad från Google) men ungefär så buckliga blev även mina super goda schnitzlar

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela