karolinasmatbak.blogg.se

Visst är de härligt att laga mat åt andra. Innan så levde jag på snabb makaroner med ketchup & gorbys piroger. Och jag ska inte ljuga, jag älskar snabbmat fortfarande. Men på senaste tiden så har mitt intresse för matlagning och bakning kommit ikapp. Jag är fortfarande på inlärnings stadiet :) så här kommer vi läsa om både misslyckade gånger, och de gånger som de går bra :) Kan jag, så kan du!!!

Det är måndag & vi gör smördegsknyten

Publicerad 2012-10-01 16:16:49 i

Så fort man hör smördeg så brukar reaktionen vara, nej det kan inte jag Arbeta med... Men ack så fel ni har. Jag trodde också att det skulle vara super svårt.!!

Men man köper bara färdig fryst smördeg, kavla ut med ca 3 cm åt varje håll på ett smörpapper.

Idag fyllde jag med Parmaskinka, det behövs inte mycket alls, du bara täcker din smördeg.

Sen rullar du ihop den och så kan man "limma" kanterna med lite vätska, vatten eller ägg funkar bra.

Sen skär du upp i små bitar och gräddar i ugnen på ca 180 g i 20 min.

Det kan vara olika men oftast så står det faktiskt på baksidan av paketet du köper.

Sen fyllde jag även några med chèvre, och det blev också succé :)

Perfekt tilltugg till fördrinken

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela