Det vankas banan och kexchoklad
Bananmuffins med kexchoklad
ca 12 st mellanstora
Börja med att sätta ugnen på 180 grader
Och ta fram smöret som sedan ska vara till frostingen
2 ägg
2 dl strösocker
2 st stora bananer
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 g smält smör
Kexchoklad
Tips! testa gärna kexchoklad med blåbärssmak
Vispa ägg & socker pösigt. Mosa bananerna med en gaffel, blanda sedan i det i smeten.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom i smeten. Ha i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Du kan använda en elvisp, men tänk på att ha på lägsta hastigheten när du haft
i de torra ingredienserna.
Sätt ut muffinsformarna på en plåt & häll i smeten till ca 3/4. Tryck i en bit Kexchoklad( jag brukar ta 1/4 och dela på 6 i varje muffins), se till att de täcks helt av smet så de inte blir brända i ugnen. 180 °C i cirka 20 minuter.
Grädda gärna lite längre ner i ugnen så att toppen på muffinsen inte blir hård & bränd.
Vaniljfrosting:
200 g mjukt smör
2 msk grädde
3 tsk vaniljsocker
ca 4 dl florsocker
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk och vaniljsocker. Tillsätt florsocker tills du får en jämn & krämig frosting, man kan tillsätta en droppe gul hushållsfärg om man vill piffa upp lite.
Ta din favorit tyll till spritspåsen och spritsa över din muffins.
Tips!! på Ikea har dom ett sett med spritspåse & tyllar, enkla att använda & att göra rent.
Den heter *drömmar*
Dekorera:
På lagerhaus hittar du roliga dekortioner som mini maräng & jordgubbskulor
Även Coop har ett stort lager på strössel mm att ha som dekoration.
Gör det till din muffins genom färg & strössel, kanske tillochmed en liten flagga.
Lycka till :)