karolinasmatbak.blogg.se

Visst är de härligt att laga mat åt andra. Innan så levde jag på snabb makaroner med ketchup & gorbys piroger. Och jag ska inte ljuga, jag älskar snabbmat fortfarande. Men på senaste tiden så har mitt intresse för matlagning och bakning kommit ikapp. Jag är fortfarande på inlärnings stadiet :) så här kommer vi läsa om både misslyckade gånger, och de gånger som de går bra :) Kan jag, så kan du!!!

Inspiration

Publicerad 2012-09-27 17:19:18 i

Det är viktigt att bli inspirerad. Jag har alltid beundrat t.ex mode disigner när man har kollat på projekt runaway. Där blir dom i ett program körda till en park med en kamera. Där får dom ta bilder och ska bli inspirerade till att sätta bilden till kläder.

Och detta tänker jag ofta på att man skall göra med mat. Nu är det höst, det är många vackra färger. Och det finns ju massor av grönsaker som har så fina färger i sig.

Idag gjorde vi en super god Lasagne, vegetarisk.

Jag hade zucchini, röd paprika & purjolök. Även tomatpuré & krossade tomater, timjan, vitlök, oregano, salt & peppar. Fräs ihop detta till en smarrig sås.

& använd gärna färska plattor till lasagnen.

Grunda i en panna med bechamelsås, Lasagne plattor, tomatsåsen med grönsaker, bechamelsås, Lasagne plattor, tomatsåsen, Lasagne platta och sen bechamelsås igen.

Ta rikligt med bechamelsås på toppen, och sen strö över gratängost.

Grädda i ugnen 225g i ca 20 min.

Om man gör lasagnen dagen innan servering så står den sig bättre vid servering, plus att man får tid över till annat.

Jag brukar servera min Lasagne med en tomat & bönsallad med ruccola som är slungad i en enkel vinegrette.

Hoppas det går bra för er.

Hej sålänge

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela