karolinasmatbak.blogg.se

Visst är de härligt att laga mat åt andra. Innan så levde jag på snabb makaroner med ketchup & gorbys piroger. Och jag ska inte ljuga, jag älskar snabbmat fortfarande. Men på senaste tiden så har mitt intresse för matlagning och bakning kommit ikapp. Jag är fortfarande på inlärnings stadiet :) så här kommer vi läsa om både misslyckade gånger, och de gånger som de går bra :) Kan jag, så kan du!!!

Jordgubb möter lime

Publicerad 2012-09-25 21:48:00 i Allmänt,

Idag provade jag på att göra cheesecake för första gången,
inte helt lätt ska jag säga, fast jag hade heller inte allt man skulle ha heller.
men jag tycker att man absolut till all bakning bör ha en elvisp. 
 
till detta ska du ha en ugnsform med en kant som man lätt spänner loss sen.
 
börja sen med att ta
75 g smör och smälta
10 digestive kex och smula fint 
blanda detta och fördela jämnt
 
baka av i ugnen på 175 grader i ca 7 min
 
gör under tiden smeten
 
500 g kesella
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl socker
skalet från 1 lime
 
vispa ihop detta och stjälp över på den klara botten, 
fortsätt att grädda i ca 35 min, håll lite koll så det inte bränns.
så grädda i mitten av ugnen, eventuellt med folie över i slutet.
det kommer att resa sig, men så fort det svalnar så sjunker den fint.
medans du låter det svalna så tar du
 
2 gelatinblad och lägger i vatten
 
300 g frusna jordgubbar
1 dl vatten
4 msk socker
saften från 1 lime
 
sjud detta och slå sedan av jordgubbarna, tillsätt bara gelatinbladen i vätskan och låt de lösas upp Och svalna.
 
slå över detta på kakan och låt stå i frysen 1 timme, eller i kylen minst 2 timmar.
 
lycka till :) kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela