Jordgubb möter lime

inte helt lätt ska jag säga, fast jag hade heller inte allt man skulle ha heller.
men jag tycker att man absolut till all bakning bör ha en elvisp.
till detta ska du ha en ugnsform med en kant som man lätt spänner loss sen.
börja sen med att ta
75 g smör och smälta
10 digestive kex och smula fint
blanda detta och fördela jämnt
baka av i ugnen på 175 grader i ca 7 min
gör under tiden smeten
500 g kesella
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl socker
skalet från 1 lime
vispa ihop detta och stjälp över på den klara botten,
fortsätt att grädda i ca 35 min, håll lite koll så det inte bränns.
så grädda i mitten av ugnen, eventuellt med folie över i slutet.
det kommer att resa sig, men så fort det svalnar så sjunker den fint.
medans du låter det svalna så tar du
2 gelatinblad och lägger i vatten
300 g frusna jordgubbar
1 dl vatten
4 msk socker
saften från 1 lime
sjud detta och slå sedan av jordgubbarna, tillsätt bara gelatinbladen i vätskan och låt de lösas upp Och svalna.
slå över detta på kakan och låt stå i frysen 1 timme, eller i kylen minst 2 timmar.
lycka till :) kram