Inspiration
Här är lite fler bilder av uppläggningar jag gjort :)
Paj med Parmaskinka
Fruktfat
Blandad sallad
Här är lite fler bilder av uppläggningar jag gjort :)
Paj med Parmaskinka
Fruktfat
Blandad sallad
Jag jobbar varje dag med att komma med nya idéer till olika upplägg av mina sallader och olika tallrikar mm. Så här kommer lite bilder av några jag har gjort i dagarna.
Dags att trolla till hemgjorda müslibars.
För en liten sats
2 dl havregryn
1 dl krossat linfrö
1 dl solrosfrön
1/2 dl krossade valnötskärnor
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl fin hackade hasselnötter
1-2 msk kanel, eller efter egen smak.
Blanda ihop de torra ingredienserna
Smält ca 500 g smör
Blanda ner ca 2-3 dl sirap
Detta binder ihop massan,
Häll ner lite i taget i den torra blandningen, knåda ihop så det blir en stabbig massa, du kanske inte behöver använda allt smör, så var noggrant med att inte hälla i allt på en gång.
Ta sedan en passande form som kan frysas. Lägg i ett smörpapper. Tryck ut blandningen och pressa ner den ordentligt.
Plasta formen och ställ i frysen tills det har stelnat ordentligt. Minst 3 h. Det beror på hur mycket du har gjort och hur tjockt lager du har. Rekommenderar ca 2 cm.
Ta sedan ut den ur frysen och bort med plasten, lägg en täckande skärbräda och vänd så att skärbrädan är underst mot bänken du arbetar på. Dela sedan i valfria bitar ( riv bort smörpappret först)
Lägg upp på ett fint fat och servera, du kan även plasta 1 & 1. Enklast är om dom är frysta.
Tänk på att alla ingredienser går att byta ut om man inte gillar något. Och att det går att öka mängden.
Lycka till