karolinasmatbak.blogg.se

Visst är de härligt att laga mat åt andra. Innan så levde jag på snabb makaroner med ketchup & gorbys piroger. Och jag ska inte ljuga, jag älskar snabbmat fortfarande. Men på senaste tiden så har mitt intresse för matlagning och bakning kommit ikapp. Jag är fortfarande på inlärnings stadiet :) så här kommer vi läsa om både misslyckade gånger, och de gånger som de går bra :) Kan jag, så kan du!!!

Inspiration

Publicerad 2013-08-28 11:19:51 i Allmänt,

Här är lite fler bilder av uppläggningar jag gjort :)

Paj med Parmaskinka

Fruktfat

Blandad sallad

Design

Publicerad 2013-08-22 19:58:27 i Allmänt,

Jag jobbar varje dag med att komma med nya idéer till olika upplägg av mina sallader och olika tallrikar mm. Så här kommer lite bilder av några jag har gjort i dagarna.

Müsli bars :)

Publicerad 2013-08-12 15:26:41 i Allmänt,

Dags att trolla till hemgjorda müslibars.

För en liten sats

2 dl havregryn
1 dl krossat linfrö
1 dl solrosfrön
1/2 dl krossade valnötskärnor
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl fin hackade hasselnötter
1-2 msk kanel, eller efter egen smak.

Blanda ihop de torra ingredienserna

Smält ca 500 g smör
Blanda ner ca 2-3 dl sirap
Detta binder ihop massan,

Häll ner lite i taget i den torra blandningen, knåda ihop så det blir en stabbig massa, du kanske inte behöver använda allt smör, så var noggrant med att inte hälla i allt på en gång.

Ta sedan en passande form som kan frysas. Lägg i ett smörpapper. Tryck ut blandningen och pressa ner den ordentligt.
Plasta formen och ställ i frysen tills det har stelnat ordentligt. Minst 3 h. Det beror på hur mycket du har gjort och hur tjockt lager du har. Rekommenderar ca 2 cm.

Ta sedan ut den ur frysen och bort med plasten, lägg en täckande skärbräda och vänd så att skärbrädan är underst mot bänken du arbetar på. Dela sedan i valfria bitar ( riv bort smörpappret först)

Lägg upp på ett fint fat och servera, du kan även plasta 1 & 1. Enklast är om dom är frysta.


Tänk på att alla ingredienser går att byta ut om man inte gillar något. Och att det går att öka mängden.

Lycka till

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela