Müsli bars :)
Dags att trolla till hemgjorda müslibars.
För en liten sats
2 dl havregryn
1 dl krossat linfrö
1 dl solrosfrön
1/2 dl krossade valnötskärnor
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl fin hackade hasselnötter
1-2 msk kanel, eller efter egen smak.
Blanda ihop de torra ingredienserna
Smält ca 500 g smör
Blanda ner ca 2-3 dl sirap
Detta binder ihop massan,
Häll ner lite i taget i den torra blandningen, knåda ihop så det blir en stabbig massa, du kanske inte behöver använda allt smör, så var noggrant med att inte hälla i allt på en gång.
Ta sedan en passande form som kan frysas. Lägg i ett smörpapper. Tryck ut blandningen och pressa ner den ordentligt.
Plasta formen och ställ i frysen tills det har stelnat ordentligt. Minst 3 h. Det beror på hur mycket du har gjort och hur tjockt lager du har. Rekommenderar ca 2 cm.
Ta sedan ut den ur frysen och bort med plasten, lägg en täckande skärbräda och vänd så att skärbrädan är underst mot bänken du arbetar på. Dela sedan i valfria bitar ( riv bort smörpappret först)
Lägg upp på ett fint fat och servera, du kan även plasta 1 & 1. Enklast är om dom är frysta.
Tänk på att alla ingredienser går att byta ut om man inte gillar något. Och att det går att öka mängden.
Lycka till